Hozzvalk:
35 dkg rizs
10 dkg fstlt fõtt sonka
2 hagyma
1 srgarpa
1 cikk zeller
1 piros hs paprika
1 zld hs paprika
1 csokor petrezselyem
1 narancs
1 tojs
5 evõkanl olaj
1/2 dl fehrbor
Elkszts:
Vlogassa ki, majd tbbszr mossa t a rizst, fõzze t percig forr, ss vzben. Szûrje le, majd helyezze proledny fl. Gõzben fõzze tovbb mg 15 percig lass tûzn gy, hogy ppen csak gyngyzzn alatta a vz. A sonkt vgja kockkra. A hagymt, a srgarpt, a zellert tiszttsa meg, vgja kis kockkra. A paprikt mossa meg, cskozza fel. A petrezselymet is pucolja meg, vgja aprra.
A narancsot mossa meg, hjastl vgja vkony szeletekre, majd a szeleteket felezze el. A tojst verje fel, majd 2 evõkanl olajon sssn belõle omlettet, tekerje fel, mint a palacsintt, s vgja cskokra. Mly serpenyõben vagy wokban forrstsa fel a maradk olajat. Amikor mr annyira forr, hogy majdnem fstl, dobja bele a hagymt, s 2-3 percig pirtsa. Tegye bele a zellert s a srgarpt is, majd lland kevergetssel tovbbi hrom percig pirtsa.
Vgl tegye bele a paprikkat, s az egszet mg hrom percig pirtsa - llandan kevergetve, vgig nagy lngon.
(A zldsgek gy ropogsak maradnak.) Vgl keverje hozz a megpuhult rizst, a tojsmetltet s a sonkt. Szza, borsozza, rzza jl ssze, ntse al a bort, rzogassa t, szrja meg petrezselyemmel. A narancsszeletekkel dsztve tlalja. |