Ez viszont kposzts palacsinta.
25 dkg liszt, 1 cs stpor, 2 dl dashi, 2 nagy levl fiatal kposztbl, 1 tojs, s, 10 dkg darlt serts (a hs helyett minden elkpzeltet finomsgot lehet bele tenni: rk, tintahal, csirke, stb. s nem csak darlva, hanem szeletelve is j, ilyenkor kicsit el kell stni.)
A lisztet, stport, st sszekeverjk a dashival s simra keverjk, srbb palacsintatszta llagra, kb. 30 percig llni hagyjuk. Utna beletesszk a meggyalult kposztt, tojst, hst. Egy adag keverkbl 2cm vastagsg palacsintt stnk egy serpenyben (vagy nagy vaslapon, ha van otthon), mindkt oldalt megstjk. Ha nem kevertk bele a hst, akkor elszr flig megstjk a nagyon vkony szelet hst s rntjk a tbbit, gy rragad a palacsinta aljra. Nem szabad tlstni, inkbb kicsit krmes maradjon a belseje.
Tlalskor megkenjk a kvetkez szsszal s megszrjuk Kastuobival (a faforgcsszer hal), felaprtott norival s tehetnk r majonzt is. Mell pedig az elbb emltett gymbr val.
A szsz: 1 dl ketchup, 3 ek mustr, 2 ek szjaszsz, 2 ek Worcestershire szsz
A fesztivlokon npszer mg a palacsintatsztban slt polip kis gombc alakban a fenti mdon tlalva, a roston slt tintahal s ha mr hideg van a korbban rt tszts levesek, na s persze a sr. |