Ez tulajdonképp káposztás tészta.
1 csomag tojásos kínai tészta, 20 dkg nagyobbra vágott káposzta, 10 dkg csíkokra vágott sárgarépa, 10 dkg vékony kis lapokra vágott sertéscomb (vagy más hús, esetleg sonka), 1dl húslé, 2ek szójaszósz, 2 ek osztriga szósz, 2 kk Worcestershire szósz, 1 kk cukor, bors
A tésztát megfőzzük. A húst, a répát és a káposztát kevés olajon egy nagyobb serpenyőben félig puhára sütjük. (A japán fesztiválon nagy vaslapon csinálják.) Hozzátesszük a leszűrt tésztát és még kb. 10 percig sütjük folyton forgatva, közben hozzátesszük a szósz alapanyagait, de a csirkelét csak apránként adagoljuk, ha már az előző adag elfőtt. Lé nem állhat az alján.
Tálaláskor adnak hozzá egy különleges módon savanyított gyömbért is. Ezt itthon nem lehet előállítani, de lehet kapni. Sötét rózsaszín, majdnem piros kis pálcikák, lében. |