
4 szelet serts karaj vagy comb, 2 ek liszt, 5 tojs, zsemlemorzsa, 4 tlka ftt rizs, 20 dkg szeletelt hagyma, 2 dl dashi, 3 ek mirin, 3 ek szjaszsz, 4 ek cukor, petrezselyem
A megszott, megborsozott hst kirntjuk magyar mdra, lisztbe, 1 tojsba s zsemlemorzsba forgatva. rdekes, hogy a japnban hasznlt zsemlemorzsa kicsit ms. Amerikai tpus tarts kenyrbl ksztik, gy nagyon puha, viszont nagyobb darabokban, inkbb szlkkban marad. A hagymt a dashiban, mirinben, szjaszszban s a cukorban puhra fzzk. 4 rszre osztjuk, 1 rszt egy serpenybe tesznk, beletesznk egy szelet rntott hst s rntnk egy felvert tojst. Kicsit stjk, hogy a tojs kocsonys legyen. Rtesszk a rizsre.
Lehet rtenni mg tonkatsu-szszt is, de gy is lehet, hogy csak a rizs, a rntott hs a szsszal lentve. Ilyenkor hvjk katsudon-nak.
|