
A hozzvalk ugyanazok, mint a Shabu-shabunl, de ezt csak marhbl csinljk.
A stsnl majd szksg lesz a kvetkez szszra: 1 dl szjaszsz, 1 dl mirin, 1 dl dashi, 5 ek cukor, ezeket elre sszeforraljuk.
Az asztalnl felmelegtjk a stt, kevs olajat ntnk bele. Japnban marhafaggyt hasznlnak, de nem tudom, azt lehet-e szerezni nlunk. Nhny szelet hst kicsit megbarntunk (plcikval remekl lehet rendezgetni, forgatni ket), rtesznk minden msbl egy keveset, s betertjk a nagyobb darabokban hagyott knai kel levelekkel, az egszet lentjk a fenti szsszal, befedjk s kb. 10 percig hagyjuk fni, slni. Vigyzni kell, le ne gjen, ha elforrt a vz. Ha ksz, mindenki kapkod belle magnak. Japnban felvert nyers tojsba mrtogatjk, de lehet Ponzu-val s Goma-dare-val is. Igaz, ezek tnyleg elnyomjk kicsit az eredeti zt. Ha res a fz edny, kezdjk ellrl az egszet.
|