
70 dkg marha (esetleg serts), egy kisebb knai kel, 8 gomba (shiitake), enoki-take (vkony fehr gomba), 2 prhagyma, 10dkg celofn tszta (tltsz crnametlt, minden knai boltban van), 2 kocka tofu, 1 liter dashi, (ehet krizantm levl, vagy spent levl)
Olyan marha vagy sertshst vlasszunk, amelyik szp mrvnyosan zsros. Itthon nem knny ilyet beszerezni, de tiszta sovny hsbl nem lesz az igazi. Hajszl vkony, de nagy szeleteket kell vgni a hsbl. Ehhez fagyasszuk meg a hst mlyhtben, vegyk ki s flig engedjk kiolvadni, legjobb a mikrban. Akkor j, ha mg kopog, de mr lehet vgni. les kssel nagyon vkonyra lehet gy vgni. A celofntsztt langyos vzben ztatjuk fl rt. A tbbit nagyobb falatokra vgjuk. Ha nagyon szpet akarunk alkotni, akkor a nagyobb knai kelt s a spentot kicsit leforrzzuk. A mltkor emltett bambusz tekercs ksztre tertjk a knai kel leveleket, majd a kzepbe a spent leveleket, az egszet feltekerjk s jl kinyomkodjuk. Egy 5 cm tmrj tekercset kapunk, ami kvl knai kel, bell spent. Ebbl 5 centis darabokat vgunk.
Az asztali fzben felforraljuk a dashit. A vendgek a sajt plcikjukkal belemrtanak valamit a lben, rvid ideig fzik benne, majd az albbi mrtsokba mrtva megeszik, amihez mg lehet keverni snidlinget s reszelt jgcsapretket is. Ezt csinljk kipukkadsig. Ezek az eredeti alapanyagok, de persze brmilyen hamar fv dologgal finom.
|