Ezt a savanyított gyömbért eszik minden fajta sushi mellé. Lehetőleg fiatal gyömbér gyökeret veszünk, meghámozzuk és hajszál vékony szeletekre vágjuk. Ez bizony nem egyszerű, de lehet kísérletezni. Felforralunk 3 ek vizet, 9 ek gyenge ecettel, 2 kk sóval és 6 ek cukorral, kihűtjük. Felforralunk 2 liter vizet és 1 percre beletesszük a gyömbért, leszűrjük, szétterítve kihűtjük és kevés sóval megszórjuk. Beletesszük egy üvegbe és ráöntjük az ecetes lét. Hűtőben hosszan eláll. Ha sikerült fiatal gyömbért venni, akkor rózsaszín lesz. Ázsiai boltban lehet készen is venni (elég drágán). Könnyen felismerhető, halvány rózsaszín. A polcon mellette levő sötét rózsaszín gyömbér más, arról majd később.
|