Kicsit macerás elkészíteni, de érdekes, édes. 2 kocka friss tofuból 5mm vastag szeleteket vágunk, amiket olajban kis lángon halvány barnára sütünk. Az állagának a vékony omlettre kell hasonlítani. Az egyik éléhez közel levágunk egy csíkot és kis tasakot képezünk. A sült tofut forró vízbe mártjuk 30 másodperce, hogy lejöjjön a felesleges olaj. Utána 7dl víz, 1 dl cukor és 2 ek mirin (vagy bor) keverékében 5 percig forraljuk. Hozzáadunk 6 ek szójaszószt és kis lángon lefedve addig főzzük, amíg a víz 80 százaléka el nem fő. Így a tofu tasakok egy édes ragadós szószban úsznak. A tasakokat megtöltjük sushi rizzsel, amibe lehet fekete szezámmagot is keverni. Ezt nem kell wasabis szószba mártani, lehet viszont még mártogatni a maradék édes szószba.
|