
Azaz szrt sushi. Ez a legegyszerbben elkszthet. Egyszemlyes adagokat ksztnk belle. Egy kzepes tlkban (eredetileg lakkozott fadobozban) elsimtunk egy j adag sushi rizst, amire rszrunk, ill. inkbb szpen elrendeznk mindenfle rvalt a fentiek kzl, halat, tintahalat, kavirt, ftt rkot. Ezenkvl tehetnk r vkonyra szeletelt, enyhn cukros, ecetes vzben 10 percig ftt ltuszgykeret is, prolt shiitake gombt (hidegen), uborkt. Ami viszont szinte ktelez, hogy megszrjuk rntottbl csinlt nagyon vkony cskokkal (a fenti keverkbl most nagyon vkony lapokat stnk s felvagdossuk, mintha megreszeltk volna) s felaprtott norival. Ugyancsak wasabis szjaszszba mrtogatva esszk. Van olyan vltozat is, amikor a rizsre csak egyfle feltt megy norival megszrva. Ilyenkor r is lehet nteni a szszt.
|