Azaz szórt sushi. Ez a legegyszerűbben elkészíthető. Egyszemélyes adagokat készítünk belőle. Egy közepes tálkában (eredetileg lakkozott fadobozban) elsimítunk egy jó adag sushi rizst, amire rászórunk, ill. inkább szépen elrendezünk mindenféle rávalót a fentiek közül, halat, tintahalat, kaviárt, főtt rákot. Ezenkívül tehetünk rá vékonyra szeletelt, enyhén cukros, ecetes vízben 10 percig főtt lótuszgyökeret is, párolt shiitake gombát (hidegen), uborkát. Ami viszont szinte kötelező, hogy megszórjuk rántottából csinált nagyon vékony csíkokkal (a fenti keverékből most nagyon vékony lapokat sütünk és felvagdossuk, mintha megreszeltük volna) és felaprított norival. Ugyancsak wasabis szójaszószba mártogatva esszük. Van olyan változat is, amikor a rizsre csak egyféle feltét megy norival megszórva. Ilyenkor rá is lehet önteni a szószt.
|