
Ez az, amikor a rizst elhagyjk s csak a nyers halat s egyebeket eszik. Itt is szinte brmi szba jn elvileg, ami nyers s tengeri. Hal, rk, kagyl, tengeri sn, tintahal, kavir. A halak kzl legkedveltebb a maguro (tuna azaz tonhal), ami egy 1-3 mteres tengeri hal, sttvrs hssal. (Magyarul sok minden mst is tonhalnak hvunk.) rdekes, hogy Japnban a halaknak is klnbz rszeit kln ruljk, mint nlunk a marhafelslt, vagy a sertsoldalast. Egy msik kedvenc a tai (sea bream azaz tengeri keszeg), egyszer lttam a TESCO-ban. Itthon igazbl csak a lazacot tudom ajnlani, illetve a lepnyhalat. J mg a tintahal, amit kiengeds utn jl kiztatunk, vagy a kavir. Az itthon kaphat friss kagylk kzl csak az osztriga tnik elg jnak. Mindenbl kb. 0,5x2x4 cm-es cskokat vgunk. Tlalsnl a szeleteket reszelt jgcsapretek gyra tesszk, amit megenni is j a maradk szszba mrtva. A halakat wasabival kevert szszba mrtva bekapjuk. Br nem lttam Japnban, lltlag nyers marha- s lhst is esznek gy sushinak. Blsznnel rdemes kiprblni. gy is lehet, hogy egy darab blsznt egyben csak addig grilleznk, amg kvl vilgosbarna nem lesz s ezt felszeletelve esszk.
|