
Ez az amit igazbl sushinak ismernek vilgszerte, kis rizshenger, tetejn elssorban nyers hallal. Ezt mr rszleteztem korbban. Nem rszleteztem a viszont a rntottsat, ami igen npszer. Nem teljesen kznsges rntottrl van sz. 4 tojst felvernk 1 tojsnyi dashival, 1 kk cukorral. A keverk harmadbl (japnban tglalap alak) serpenyben vkony lepnyt stnk, amikor majdnem ksz, feltekerjk a serpeny egyik vgbe, jabb harmadrsz tojst ntnk hozz s azt is megstjk, rtekerjk az elz tekercsre, s mg egyszer a harmadik rsszel. Ha ksz, alufliba tekerve kihtjk. Elvileg egy 2x4 cm-es tekercset kapunk, ebbl vgunk szeleteket s a rizsre egy vkony nori cskkal erstjk. Nem knny megcsinlni, de nagyon mutats. De az ze fontosabb, szerintem lehet sima omlettet stni, s abbl vgni darabokat. Kis lngon kell csinlni, ne legyenek barna foltok rajta. Hozztartozik az igazsghoz, hogy a legtbb japn hziasszony ezt kszen veszi a boltban.
|