Ez az amit igazából sushinak ismernek világszerte, kis rizshenger, tetején elsősorban nyers hallal. Ezt már részleteztem korábban. Nem részleteztem a viszont a rántottásat, ami igen népszerű. Nem teljesen közönséges rántottáról van szó. 4 tojást felverünk 1 tojásnyi dashival, 1 kk cukorral. A keverék harmadából (japánban téglalap alakú) serpenyőben vékony lepényt sütünk, amikor majdnem kész, feltekerjük a serpenyő egyik végébe, újabb harmadrész tojást öntünk hozzá és azt is megsütjük, rátekerjük az előző tekercsre, és még egyszer a harmadik résszel. Ha kész, alufóliába tekerve kihűtjük. Elvileg egy 2x4 cm-es tekercset kapunk, ebből vágunk szeleteket és a rizsre egy vékony nori csíkkal erősítjük. Nem könnyű megcsinálni, de nagyon mutatós. De az íze fontosabb, szerintem lehet sima omlettet sütni, és abból vágni darabokat. Kis lángon kell csinálni, ne legyenek barna foltok rajta. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a legtöbb japán háziasszony ezt készen veszi a boltban.
|