
Br a szakcsknyvek szerint mindenfle rizst hasznlnak, gyakorlatban azonban majdnem kizrlag csak fnyezett rizst. Mint mr reklmoztam, a kk SOS rizs szerintem ilyen, br rrva nincs.
Elszr megmossuk a rizst, st alaposan meg is kell drzslni a markunkban. Akkor j, ha az bltvz mr nem fehr. Lentjk a vizet s kimrjk a fzvz mennyisgt. Ez alapveten 1.2-szer a szraz rizs trfogata, de kevs rizshez, nagyobb lbosban kicsit tbb kell. Ebben a vzben flrt ztatjuk, majd egy vastag alj lbosban elbb kzepes lngon addig fzzk, amg a vz lecskken a rizs szintjig. Ekkor nagyon kis lngra lltjuk s mg 10-15 percig fzzk letakarva egy jl zr fedvel, amit nem emelgetnk. Kikapcsolva lngot mg 10 percig llni hagyjuk.
A j rizs nem nagyon ragads, pp csak annyira, hogy plcikval fel lehessen emelni egy kis adagot. Nem kell hozz sem s, sem olaj.
|